NATASJA AHOUT

ACRYLWERKEN OP DOEK, GEMENGDE TECHNIEKEN EN JACQUARD GEWEVEN WANDKLEDEN

   
Natasja Ahout, 1958, Hogeschool Interstudie Nijmegen, tekenen en textiele werkvormen, mode-opleiding Bob Molenaar Fashionschool Amsterdam en masterclass schilderen Hogeschool voor de Kunsten Rotterdam, was eerder te gast in onze galerie met schilderijen over koeien, paarden en varkens.
Sinds die expositie in 2006 is het werk van Natasja sterk beïnvloed door haar reizen naar het Midden-Oosten - de Verenigde Arabische Emiraten en Oman - waar ze een gedeelte van het jaar in Fujairah woont, werkt en inmiddels is uitgenodigd te exposeren.
De koeien staan op stal en hebben plaats gemaakt voor oosterse sferen die zowel in haar schilderijen, foto's en wandkleden duidelijk waarneembaar zijn.
Naast deze oosters georiënteerde – overwegend blauwe/groene werken - vervaardigde Natasja recent een aantal zelfportretten, dat tijdens de tentoonstelling te zien zal zijn.
De 3 jacquard geweven wandkleden die zij speciaal voor en in coproductie met onze galerie heeft ontworpen, vertegenwoordigen de nieuwste weg die zij in haar oeuvre heeft ingeslagen.
Samenwerking met Susanne Silvertant mondde uit in het vervaardigen van 7 keramische wanddozen. Susanne vervaardigde en glazuurde de dozen en goot het glas, terwijl Natasja het beschilderen - met onder andere 'henna-delftsblauw' - voor haar rekening nam.
 
 
Natasja Ahout exposeerde voor de 2e maal in maart-april 2009 met haar nieuwe werk in onze galerie.
De synergie met de keramiek van Susanne qua kleur, vorm en thema geeft het werk van Natasja een bijzondere dimensie.