JAAP SCHLEE

WERKEN OP PAPIER; AQUAREL EN POTLOOD.

   

Helaas is Jaap Schlee in juni 2016 overleden. Wij missen in hem een groot kunstenaar waarmee wij onze galerieactivitieten in 2004 begonnen. 
Wij blijven zijn in ons bezit zijnde werken exposeren en ter verkoop aan u aanbieden.  

Jaap Schlee , Dordrecht 1948-2016, Academie van Beeldende Kunsten, Rotterdam, wordt vaak omschreven als de creator van ‘droomachtige binnenwerelden’, even vervoerend als onaanraakbaar en altijd op afstand, hoe dichtbij ook.

Zijn ‘werken op papier’ onderscheiden zich de bijzondere techniek, die zich van nabij beschouwd heel anders laat kennen dan men op afstand had kunnen vermoeden.
De toeschouwers kan zich verliezen in gevoelens van nostalgie en verlangen, die voeren naar een wereld van intimiteit en tegelijk van grote distantie.
Schlee was een meester in het suggereren van iets dat er eigenlijk niet is, maar dat vanuit de vrijheid van de fantasie wel degelijk gestalte kan krijgen. Sferen die hij niet precies duidde, maar die wel door zijn werken werden opgeroepen. 
Jaap liet zich graag inspireren door films van Luchino Visconti, Marguerite Duras en verwante zielen als Marcel Proust en Paul Léautaud, welke laatste een groot deel van zijn werk bezielt en over wie er een grote solotentoonstelling in 2017 in het Dordrechts Museum zal worden gehouden. 
Met Jaap Schlee, onderscheiden met 3 europeese prijzen en 2 reisbeurzen naar Venetië en Parijs en ruim 30 jaar actief in diverse galeriën en musea, openden wij 5 jaar geleden onze allereerste expositie.