MATTIJS WERNER

ACRYL- EN OLIEVERFWERKEN EN COLLAGETECHNIEKEN OP DOEK.

    Mattijs Werner, Amsterdam, 1966, telg uit een artistieke familie van architecten, schilders en antropologen, studeerde aan de Gerrit Rietveld Academie. Al kort daarna was hij actief met verschillende soorten kunstopdrachten. Zo maakte hij een 100 meter lange muurschildering voor het Medisch Centrum Alkmaar, diverse decors voor theater en televisie en gaf hij in 1997, samen met Jasper Krabbé, een two-man show in het Europees Parlement te Brussel. Tevens nam hij meerdere keren deel aan de KunstRAI en aan verschillende groeps- en solo tentoonstellingen, waaronder die in galerie Art Kitchen te Amsterdam. Ook exposeerde hij in 2004 in het Holland Casino te Amsterdam.

Mattijs Werner maakt gebruik van verschillende technieken. Zo ontstaat iets nooit uit niets en heeft het heden altijd een verleden. Werner legt dat schilderkunstig vast door figuren en monumenten van toen naar nu te verplaatsen. Heden en verleden, transparante lagen, op en over elkaar heen in olie- en acrylverf en soms gecombineerd met collage technieken. Op deze wijze maakt Mattijs collages met verf. Zijn schilderijen zijn als een reis door de tijd, als een ruimte waarin van alles tegelijkertijd gebeurt, zoals het leven zelf. Met de toepassing van zand in zijn werken slaat Mattijs, ondanks zijn jonge leeftijd, weer een nieuwe richting in zijn nu al niet onbelangrijk oeuvre in.

Mattijs werkt veel in opdracht zowel voor particulieren als bedrijven. Zo heeft hij meerdere schilderijen en muurschilderingen vervaardigd in vooraanstaande restaurants en hotels zowel in Amersfoort als in de hoofdstad. Daarnaast is hij een veelgevraagd portretschilder.

Met trots laat onze galerie u voor het eerst in Zuid-Nederland kennismaken met het werk van deze veelbelovende kunstenaar.