HANS KEULS

OLIE OP DOEK

   
Hans Keuls: Olie op doek
Hans Keuls, Heerlen 1956, Stadsacademie voor Toegepaste Kunsten in Maastricht en kunstacademie Artibus te Utrecht, is schilder en drummer. In zijn schilderijen kun je het ritme bijna letterlijk lezen, horen, zien en voelen.
Hans gebruikt de tonen en schakeringen in de natuur als zoektocht naar harmonie om de chaos te ordenen. Zoals kleur, gelaagdheid in toon, metrum en dynamiek van een symfonie bouwt hij laag over laag zijn schilderij op, net zoals de tonen en de kracht van de natuur om ons heen. In al zijn groeikracht, bloei, maar ook destructief en dramatisch.
Hans Keuls is een modern impressionist, die de kracht die hij voelt, gepassioneerd en gevoelig gebruikt om zijn droomwereld in ritme, kleur, in de zoektocht naar schoonheid en sublimiteit, te creëren.
Hij behoort tot de generatie nieuwe landschapsschilders met een hernieuwde, bijna romantische belangstelling voor de traditionele olieverfschilderkunst.
Zijn werk groeit nog steeds in kracht en dynamiek en zijn oeuvre is van monumentale waarde.
Hans Keuls werkt vanuit zijn atelier in Voerendaal en exposeert sinds de jaren tachtig veelvuldig in Nederland, Noorwegen, Spanje en België.
Over zijn werk zijn twee boeken gepubliceerd: “Schilderijen 1997 –
2003” en “Ritme van de hand”, welke in geen enkele kunstbibliotheek mogen ontbreken.