SAN DE KORT

OLIE OP DOEK, GEMENGDE TECHNIEKEN

   
San de Kort-Asselbergs, Goirle, 1948, Nijverheidsakte tekenen en wandkleden en MO tekenen en handenarbeid te Breda, gaf les op De Beeldenaar, de school voor muzische vorming te Ulvenhout. Nadien bleef haar liefde voor ‘het schilderen’ sterk aanwezig waardoor ze op latere leeftijd besloot de Academie voor Schone Kunsten in Arendonk (België) te volgen, welke ze met inbegrip van 2 specialisatiejaren met succes afsloot.  
In haar schilderijen zoekt ze naar een krachtige sfeer waardoor de toeschouwer geraakt wordt. Dit zoeken naar evenwicht in vorm, compositie, kleur en structuren is voor haar telkens weer een grote uitdaging. Ze roept de kijker op de uitstraling van haar werk in zich op te nemen en om te zetten in een blijvende impressie.
De schilders Serge Poliakoff, Anselm Kiefer, Richter en Jan Radersma zijn haar grote voorbeelden.
San schildert op het grensvlak van figuratief en abstract waarbij soms nog vormen en beelden herkenbaar blijven. Meestal werkt ze met olie op doek maar past ook regelmatig gemengde technieken toe.
San de Kort exposeerde in 2006 in het Kerkje van Stabroek (nabij Antwerpen) en in 2007 in het Trouwkerkje van Leur.
Onze expositie nu in het voorjaar van 2011 biedt haar de mogelijkheid zich met nieuw werk aan een groter publiek te presenteren. San is gehuwd met Marc Asselbergs en woont en werkt in Rijsbergen.