FRANK LE PAIR

ACRYL OP DOEK

Frank le Pair, Eindhoven 1965, van oorsprong grafisch ontwerper, begon zijn carrière in de neonreclame. Het grafisch denken in lijnen, contouren en reliëf is een inspiratiebron gebleven voor zijn schilderijen. Hij ervaart het schilderen als een levensdoel dat hem energie geeft en ervoor zorgt dat hij zich meer bewust is van zijn omgeving, waardoor hij met andere ogen naar de wereld kijkt.
 
Frank observeert de ‘gewone’ mooie dingen - een mond, ogen, handen of de schubben van een vis, een schapenvacht, de bast van een boom - om zich heen en brengt deze figuren en patronen terug tot hun essentie en rangschikt ze tot nieuwe composities met contrastrijke kleuren.
In zijn werk speelt Frank met licht en reliëf en gebruikt daarvoor intense pigmenten en dikke verflijnen die de kleuren in toom houden. Door het samenspel van licht, reliëf, schaduwwerking en de afwerking met lak krijgt het een geheel eigen subtiele uitstraling.
Steeds weer zoekt hij naar contrasten - soms jong, fris en enthousiast, soms rust, verstild en doorleefd – en laat de aanschouwer ruimte voor suggestie, emotie, sfeer, gevoel en voor het zoeken naar de eigen belevingswereld.
 
Frank le Pair exposeert permanent in vooraanstaande Nederlandse galerieën en is onder andere tijdens de Nationale Kunstweek 2009 te gast in onze galerie.