WIEN DE GRAAF

SCHILDERIJEN, PORSELEIN EN TEKENINGEN

   

Wien de Graaf, 1957, Den Helder, Academie voor Beeldende Kunsten Rotterdam afdeling Mode, heeft zich ontwikkeld tot een veelzijdig kunstenaar. Schilderen en tekenen werden voor haar naast de mode steeds belangrijker. Uiteindelijk werd mode vaarwel gezegd en ging zij zich meer richten op kunst in zijn geheel. Dit doet ze ruim 25 jaar lang vanuit een eigen atelier, maar het laatste jaar vanuit het  kunstenaarscollectief  ‘Stichting Bock’ in Oosterhout. Dit is nu haar nieuwe thuisbasis, van waaruit zij meer de symbiose zoekt en vindt met andere kunstenaars binnen BOCK en daarbuiten.
Veel werkt zij via opdrachten voor bedrijven en particulieren, maar de laatste tijd is naast het geven van cursussen en workshops, meer tijd en ruimte voor vrij werk dat zij in tal van galerieën exposeert.

Disciplines
Schilderen is daarin de hoofddiscipline, maar uitstapjes naar andere materialen zoals porselein, composiet, zilverdraad en (weer) textiel, maken dat het werk interessant en uitdagend blijft. Uit deze experimenten komt vernieuwend werk naar voren.

Het werk op zich kenmerkt zich door rust en eenvoud in onderwerp en kleur, waarbij mens, menselijke verhoudingen en natuur de grote inspiratiebronnen zijn.