TINEKE VERMEER

BRONZEN BEELDEN EN SCULPTUREN

   

Tineke Vermeer, Hoornaar, 1950, Kunstacademie Tilburg.
Het werk van Tineke Vermeer laat zich het best omschrijven als en herkennen in het op unieke wijze bundelen van de thema’s rust, ingetogenheid en kracht. Zij gebruikt, afhankelijk van het onderwerp, verschillende materialen en patina.
Werkte Tineke aanvankelijk aan traditioneel gerichte beelden, zoals figuren en portretten; sinds 2003 is zij een geheel nieuwe weg ingeslagen.
Geïnspireerd door haar verblijf op het eiland Bali, Indonesië, zijn haar recente bronzen sculpturen en conceptuele ‘buitenprojecten’ op originele wijze op de Balinese bouwwerken gericht. Zo spreekt de architectuur van de rijsthuizen en religieuze gebouwen haar bijzonder aan en ervaart zij de functionaliteit en tegelijkertijd ook kwetsbaarheid van deze gebouwen als fascinerend.
De Balinese cultuur en de mentaliteit van de lokale bevolking – blij en gelukkig te zijn met weinig - maakt klein, brengt je terug naar de basis van het bestaan en vormt een geweldige bron van inspiratie.
Tineke Vermeer woont en werkt afwisselend op Sanur, Bali en in Steyl, Nederland. Op beiden locaties heeft zij haar eigen bronsgieterij, atelier en galerie.
Zij exposeert in vooraanstaande galerieën en musea, zowel in binnen- als buitenland en te volgen in een aantal publicaties. Ook werkt Tineke in opdracht voor zowel bedrijven als particulieren.
In maart 2012 was zij te zien in onze galerie.