ADRIENNE MORRIëN (MARTE RöLING/PARTNERS)

ACRYL OP DOEK.

    Adrienne Morriën, 1950, autodidact, maakt deel uit van het kunstenaarscollectief Marte Röling/Partners. In het atelier houdt Adrienne zich sinds 1979 bezig met het maken van grote sculpturen en monumentale kunstwerken. Haar materiaalgebruik is divers en opvallend. Zo past ze plexiglas, polyester, beton, foto’s, hout, lakken, koper, roestvrijstaal en zelfs goud toe bij de realisatie van de werken in opdracht. Daarnaast heeft zij zich gespecialiseerd in restauratiewerkzaamheden. In Uithuizen heeft zij zich in de professionele omgeving van het collectief ontwikkeld tot een veelzijdig kunstenaar. Vanaf 2000 legt ze zich bovendien met succes toe op het schilderen van acrylwerken op linnen.

Adrienne schildert vanuit haar gevoel, stemming of verlangen en laat zich inspireren door de dingen die ze in haar omgeving waarneemt. Steeds opnieuw ziet ze het scheppen als een avontuur dat moet worden aangegaan en voltooid. Ze verstaat de kunst om details van dagelijkse gebruiksvoorwerpen en vruchten te plaatsen in een geabstraheerde achtergrond. Zo schept ze haar eigen werkelijkheid. Haar kleurgebruik en vormentaal zijn zowel terughoudend als krachtig en tonen gaandeweg steeds meer helderheid, licht en uitbundigheid. Ze werkt sterk vanuit haar intuïtie en wacht vol spanning het eindresultaat af.

Deze tentoonstelling in onze galerie geeft een volledig beeld van het werk waarmee Adrienne Morriën een nieuwe weg in haar oeuvre is ingeslagen.