CHARLES POPELIER

SCHILDERIJEN, PIGMENT EN BINDMIDDEL OP DOEK

   

Charles Popelier, schilderijen, pigment en bindmiddel op doek

In de provincie Murcia, tussen bergen en zee, bevinden zich veel verlaten en vervallen huizen en dorpjes. Hier trekt zich alles weer terug in de aarde en maakt er zo weer deel van uit. In dit geërodeerde landschap ziet Charles Popelier de plekken waar het leven zich heeft afgespeeld. Hij probeert deze in zijn schilderijen vorm te geven. Een portret van een plek waar het leven zich, binnen een landschap vol erosie, heeft afgespeeld in al zijn intensiteit, warmte en hartstocht. Plaatsen waar ooit mensen hebben geleefd, zijn nooit meer verlaten. Mensen delen het DNA van de aarde, waar we uit voortkomen en ook weer in terugkeren volgens de cyclus van het leven. De werken gaan natuurlijk over meer aardse zaken zoals, kleur, compositie en textuur, maar alles komt toch ergens vandaan…..

Entre la sierra y el mar 

Charles Popelier, Mönchengladbach, 1955, Koninklijke Academie voor Kunst en vormgeving, ’s-Hertogenbosch, werkt vanuit zijn atelier in ’s-Hertogenbosch en exposeert sinds lang in Nederland en Frankrijk. Zijn werk is te vinden in collecties van toonaangevende bedrijven in Nederland, België en Zwitserland en is zelfs in het bezit van Zijne Koninklijke Hoogheid Koning Willem-Alexander.
Van Charles verscheen onlangs het boek Monte Perdido, dat tijdens de expositie in maart/april 2014 in onze galerie te koop is.