TOM SENDERS

ACRYL OP DOEK EN PENNINGEN

   

Tom Senders: Schilderijen, acryl op doek

In zijn werk worden structuren en architectonische verhoudingen geïntegreerd.

Al vanaf de middelbare school geschilderd in olieverf. Tijdens zijn studie architectuur, het handmatig tekenen en het werken met verhoudingen verder ontwikkeld. Medio jaren tachtig onder Wim en Threes van Hooff de aquarelleertechniek en een bijzonder kleurgevoel ontwikkeld en later bij Pier van Leest het maken van penningen (kleinplastiek in brons).
Vanaf eind jaren negentig steeds intensiever geschilderd, vooral in acryl, op steeds grotere formaten en met abstractere beelden. Ordening, ruimtelijkheid, composities met harmonische verhoudingen en zeker ook kleur, zijn belangrijke uitgangspunten in het werk. Daarbij is het toepassen van een combinatie van dekkende en transparante verf, in meerdere lagen, kenmerkend.

Tom (1947) woont in Rosmalen en werkt in ’s-Hertogenbosch. Hij is architect en beeldend kunstenaar. Na jaren lang als architect gedreven gewerkt te hebben aan gebouwen, met een nadruk op ruimtelijkheid met harmonische verhoudingen, overzichtelijkheid, oriëntatie maar zeker ook een logische functionaliteit, is de drang om creatief bezig te zijn – voor een deel en geleidelijk – verplaatst van drie - naar hoofdzakelijk twee dimensies.